• Inspirerande föreläsning i samband med årsmöte
  Publicerad 2017-01-27

  Vintern brukar kännetecknas av mörker, blandat väder, olika intervaller inomhus och där sommarens utomhussäsong i kort, kan kännas riktigt avlägset. Därför vore det jätte roligt att samlas mitt i allt detta och snacka cykel. Varbergs MTB´s medlemmar inbjuds att komma och lyssna på Fredrik Edins och Niklas Gustavssons tankar kring konditionsträning och våra elitsatsningar. Men framförallt hoppas vi på en mycket givande cykeldiskussion tillsammans.

  Vilka är vi?

  Fredrik Edin är före detta professionell mtb cyklist med flera SM medaljer i mtb och Cyclocross samt i somras 43a på mtb VM i marathon. Jobbar till vardags på Göteborgs Universitet som forskningslaborant på Centrum för Hälsa och Prestationsutveckling på Idrottshögskolan.

  Niklas Gustavsson är professionell cyklist i Tre Berg, 2a på landsvägs SM 2016 och flera säsonger som proffs i Sverige och England.

  Föreläsning:

  Fredrik kommer ta upp fysiologiska faktorer och principer kring cykelträning. Vi diskuterar olika tekniska hjälpmedel som puls och effekt. Vi kommer försöka diskutera min syn på ett lämpligt träningsupplägg för olika ambitionsnivåer, tid, familj, förutsättningar och kapacitet. Niklas kommer ta upp reflektioner från sin långa cykelproffskarriär. Viktiga praktiska avvägningar som han har gjort för att lyckas. Det gäller både hans träning men också andra förutsättningar för att kunna ta nästa steg.

  Självklart vill vi också ha massor med frågor om cykel, kost, träning, livspusslet med mera. Inga frågor är för dumma eller svåra för att ställas, så passa på och dela med er av era tankar.

  Alla är välkomna oavsett antal år i sadeln. Kort och gott ser vi fram emot en givande diskussion. Välkommen till Varbergs MTB

Klubben för alla cyklister! Vi är aktiva inom mountainbike, landsväg, downhill, bmx med mera. Vi är ett glatt gäng cyklister, allt från motionärer till elitsatsande som älskar att cykla. Delar du vårt intresse så är du mer än välkommen in i klubben!