Träning

För närvarande är alla barn och ungdomsgrupper fulla

2024-06-01
Vi har i år erbjudit över 60 barn och ungdomar plats från kön till vårens start. Vi gör vårt bästa för att kunna erbjuda barn och unga MTB träning i organiserade former. Men pga plats / tränare/ledare och säkerhet har vi inte möjlighet att ta in alla. 

Historiskt har vi varit 50-tal barn till idag ca 150 barn, och från ca 25 ledare till över 50 ledare.

Är du  som förälder en erfaren MTB åkare så kontakta oss om du kan tänka tid leda barn och unga i olika kunskapsnivåer.  Vi söker just nu erfarna MTB / Downhill ledare. 

Jesper Lagernäs / Therese Noborg, Barn & ungdomsansvariga

Kön stängd

2024-06-01 Ny köförfarande kommer börja 2025. Då kommer kön öppna en viss dag med antal platser. 

Befintliga som står kvar i kön kommer få erbjudande 2025.

 
Barn & Ungdom
Måndagar 17.45 - 19.00

Alla barn & ungdomsgrupper tränar samtidigt. Samling vid klubben.

Onsdagar 17.45 - 19.30

Grupp Röd, Grå & Svart. Samling på av ledaren angiven plats i kommunen

Vi är ett stort gäng barn- och ungdomar som tränar och tävlar i i omgivningarna kring vår klubbstuga. För inskrivna barn kör vi teknikträning i kön- och åldersblandade grupper.

Dam Motion
Onsdagar 17.45 - 19.30

Samkör med onsdagsträningen se höger kolumn.

Motion
Onsdagar 17.45 - 19.30

Mixad Motionsgrupp. MTB pass med ledare. Tempot anpassas efter gruppen samt delas vid behov. Alla kan hänga med, snabb som nybörjare. Pass på ca 1,5 - 2,5h. Ibland ligger fokus på bana, ibland på att köra längre. Vi älskar väl alla att komma ut och träna tillsammans i vackra och utmanande miljöer! Hela tiden försöker vi anpassa träningspassen genom att vi delar upp oss i grupper utefter kunskap, färdighet och dagsform. Dock har vi i nuläget inte möjlighet till lära ut Mtb-cykling för vuxna nybörjare. Vi erbjuder våra medlemmar gemensam motionsträning, som komplement till den egna veckoransonen av mtb-cykling,

Lördagsträning

Vi har tyvärr ingen ledarledd träning på Lördagar pga brist på ledare, skulle det vara någon som är sugen på att ta tag i detta så hör av er till klubben.

Det finns en oskriven regel att de som vill cykla tillsammans med klubbens medlemmar träffas Lördagar kl 10.00 vid klubbstugan. Ofta kommer en fråga via vår facebook grupp om vem som vill hänga på.

Vi ser inga gränser i ålder och kön. Vi tycker Träning är roligast tillsammans och helst i skogen, men även i en spinninglokal eller inomhushall är kul när man gör det med Varbergs MTB.

Information

Barn och Ungdomsgrupperna är Varbergs MTB framtid.
Vi erbjuder organiserad träning för alla barn och ungdomar som har lärt sig att cykla.
Våra duktiga ledare har löpande en dialog mellan grupperna, för att våra barn och ungdomar hela tiden ska känna trygghet och få rätt utmaning.

Alla är välkomna till vår klubb MEN för att kunna hålla en kvalitativ träning, stötta våra befintliga cyklister samt hålla bra säkerhet, hör ni av er och anmäler att ni vill börja cykla hos oss.

Är du under 9 år ska du ha en målsman med dig till träningarna.

Säkerhetskrav för barn till 16 år

  • Alla barn skall ha telefonnummer till vårdnadshavare på hjälmen
  • Pluggade styrändar
  • Avlsägsna så mycket som möjligt, ex skärmar, fästen, trasiga reflexer, pakethållare och korgar.
  • Löpande underhåll av cykeln, tvätta fetta in och smörj. Kontrollera växlar och bromsar
  • Alla i svart och grå grupp skall ha innerslang med sig till träningen
  • Åtsittande kläder, hjälm, glasögon och handskar

Har du problem med något på cykeln så finns alltid hjälp att få, var inte rädd att fråga!

Våra ledare

Alla ledare får kontinuerlig utbildning via klubb samt SISU, självklart kontrolleras alla som har kontakt med era barn genom polisens belastningsregister.

”Syftet med varje träningspass är att ha kul, bli trött och förhoppningsvis så har man har lärt sig något nytt eller vågat mer än förra gången”