Klubben

Varbergs MTB

Varbergs MTB bildades 1992 av en grupp cykelentusiaster med skiftande idrottslig bakgrund. Klubben bedrivs helt ideellt och vi har nu vår klubblokal mitt i Breareds skogsområde, just ovanför tågtunnelns södra utlopp. I området finns nu både markerade slingor i olika svårighetsgrader och en alldeles ny pump track samt en projekterad dirt-park. Alltså totalt ett väl fungerande, attraktivt och centralt beläget mtb-område.Under de 30 år klubben verkat har vi lyckats få fram ett flertal manliga så väl som kvinnliga landslags-cyklister som erövrat massor av SM-medaljer i flera mtb-grenar.Vi är som mountainbikeklubb aktiv inom alla mtb-discipliner såsom, XCO, XCM, bike enduro, och down hill och från och med nu även i pump-track. Det vi alla har gemensamt är att vi älskar att cykla och att vi bryr oss om varandra.
Klubben genomför varje år två stora arrangemang: BOCKSTENSTUREN (BST) och VARBERG MTB MEETING.
BST är ett av Sveriges äldsta, största och tuffaste långlopp (XCM) och meetinget en mycket välrenommerad XCO-tävling.
V
älkommen till Varbergs MTB, Ett gött gäng cyklister där alla är välkomna!

 

Tävlingsarrangemang

Varbergs MTB anordnar några uppskattade tävlingar varje år.

Tävlingar 2023

Varbergs MTB Meeting 22 april 2023 
Bockstensturen 2 september 2023

Värdegrunder

Varbergs MTB tilldelades 2018 ett kommunalt pris för sitt strategiska och långsiktiga arbete med att skapa en jämställd verksamhet inom mountainbikesporten. Föreningen har jobbat målmedvetet genom att utbilda och inspirera våra ledare i jämställdhetsfrågor, genom att skapa balans i könsfördelningen i styrelse och ledarstab samt genom riktade aktiviteter för att få fler tjejer och kvinnor att prova sporten. Det engagerade och metodiska arbetet har gjort att föreningen blivit till ett föredöme och en inspirationskälla inom jämställdhetsarbetet i Varbergs kommun. Som cyklister och medmänniskor är vi måna om att ta hänsyn, uppträda vänligt och skapa goda relationer till alla andra som också befinner sig i skog och mark, exempelvis markägare, vandrare och hästekipage.

Detta gör vi exempelvis genom att:
· Erbjuda våra barn och ungdomar träning aktiviteter i grupper uppdelade utifrån kompetensnivå oavsett ålder och kön.
· Utbilda trygga och goda ledare och förebilder i ledarskap, pedagogik, planering, säkerhet och teknik.
· Skapa olika slags aktiviteter som når alla i föreningen och där vi tar tillvara på styrkorna hos våra ideella föreningsmedlemmar. 

Vi har nolltolerans vad gäller mobbning, kränkande behandling och rasism.