Cykelområden

Klubb-hus-slingan

Ändringar utförs, kommer snart i en ny version

Banansvarig centrum
Johny Karlsson
0703-172561

Trönninge berget

Om mountainbike betyder bergscykel så är Trönninge den bästa platsen i Varbergs närhet att nyttja redskapet som det är tänkt.
Här får du många höjdmeter och tekniska utmaningar som vid blöt väderlek är något att bita i även för de bästa.
Banan har använts vid tävlingar i Västgötacupen och fått mycket positiva omdömen av de cyklister som gillar “riktig mountainbike”.

Banan underhålls av ett gäng frivilliga som älskar  stigbyggande och teknisk cykling.

Stig rapport

Banansvarig Trönninge
Johny Karlsson
0703-172561

Bänared Bike park

Det är lätt att hitta till Bänared. Kör bara tills vägen tar slut, sen är du framme. 
Att Conny Hansson gillar kurvor är allmänt känt. På banorna i Bänared har han gått all-in och skapat en åderbrocksliknande serpentinbana där även den mest luttrade Lisebergskanin har alla möjligheter att bli rejält åksjuk. Med snickarglädje och hårt arbete är banan successivt förbättrad och innehåller förutom en miljon svängar oxå broar, velodromer och spänger i trä.
Banan är uppmärkt med små pilar i plast och för förstagångsbesökaren gäller det bara att tänka att om det inte kommit en kurva inom tio meter så har du kört fel och borde vända.

Banansvarig Bänared
Conny Hansson

Tångabergsskogen - balgö brygga

En oslipad diamant, dold juvel, väl bevarad hemlighet. Men inte nu längre. Jungfrulig mark för många men en fantastisk terräng och utmanande klättringar gör att detta har potential att bli en av de bättre banorna i kommunen. Torr grusås med tallskog gör att banan tål mycket regn utan att ta skada. Cykla gärna på stigarna men absolut inte på fotbollsplanen.

Stig rapport

Banansvarig Tångaberg
Johny Karlsson
0703-172561