Cykelområden

Brearedsslingan

Den nya markerade, aktivitetsslingan (MTB åt ena hållet och Trailrun åt andra) är över 7 km lång och snirklar genom skogs- och ängspartierna runt klubbstugan.
Första delen, som vi kallar VALLEN, går upp och ner för slänten (4 gånger) i det lätt kuperade landskapet vid sidan om och bakom klubbhuset. Här finns Connys dropp, Stenkistan och Kalsonghoppet för de mest hugade cyklisterna men enklare varianter för övriga.
Efter ca 600m tar vi oss an det lätta partiet, LILLA BOKEN som snabbt och lätt tar oss fram och tillbaka i bokskogen mellan Brukshunds-klubben och motionsslingan. En och annan stengärdsgård samt en bro passeras. Ytterligare 600 m är avverkade innan vi passerar över cykelvägen. Nu blir det en lite knöligare singeltrack med bl.a rötter och smådropp. Vi kör nu i den beryktade GRAVEN både före och efter att vi tagit oss an ALMERS velodromer med eller utan hopp, samt den trots namnet, inte alltför skräckinjagande Döds-backen.
Efter ca 2,5 km drar vi ner på den gamla gångvägen utmed vilken vår tilltänkta pumptrack/dirttrack ska byggas. Via  STÄNGSLET tar vi oss upp och genom dungen framför klubbstugan. När nu ca 3 km återstår blir det lite knixigt mest nerför och med ett och annat surhål (Ö. STÄNGSLET). Nu kommer HÄLLEN! En stor bergs-häll som vi först ska ta oss upp på innan vi på andra sidan cyklar nerför densamma. Ett förhållandevis tufft parti som kan uteslutas via en genväg men som i alla fall bör testas efterhand. Nytt stigparti genom björkskog, över gärdsgård ner mot BÄCKEN som vi följer först medström och sedan uppströms. En vacker (vitsippor, grönska och porlande vatten) lite trixig del på väg ner mot banans lägsta punkt.
Efter bron ett lite segt men knappt synbart motlut ända upp till FÄSTNINGEN vid vilken vi rullar över en av kullarna. Utmed sjukhusparkeringen, kallad PARKEN mot STORA BOKEN som innehåller snabba, lättkörda partier varvade med knixiga och långsammare delar. Här finns också ett flertal broar som ska passeras.
Nu passerar vi PARKEN igen, lättkörd snabb med någon enstaka gärdsgårdsöverfart, och är inne på sista kilometern. Återigen FÄSTNINGEN nu med tre kullar och ett hopp (om man vågar) sedan vägöverfart, gärdsgård och bro. Full fart över ängen, och sen parallellt med motionsslingan upp genom dungen alldeles framför klubbstugan och vi har avverkat första varvet.

Banansvarig centrum
Johny Karlsson
0703-172561

Bänared Bike park

Det är lätt att hitta till Bänared. Kör bara tills vägen tar slut, sen är du framme. 
Att Conny Hansson gillar kurvor är allmänt känt. På banorna i Bänared har han gått all-in och skapat en åderbrocksliknande serpentinbana där även den mest luttrade Lisebergskanin har alla möjligheter att bli rejält åksjuk. Med snickarglädje och hårt arbete är banan successivt förbättrad och innehåller förutom en miljon svängar oxå broar, velodromer och spänger i trä.
Banan är uppmärkt med små pilar i plast och för förstagångsbesökaren gäller det bara att tänka att om det inte kommit en kurva inom tio meter så har du kört fel och borde vända.

Banansvarig Bänared
Conny Hansson